Aanbod

De interventie bevat een selectie van de onderstaande diensten. 

Introductiedag

Voordat de interventies geïmplementeerd worden binnen uw bedrijf, kunnen de medewerkers kennis maken met het aanbod, hiervoor is de introductiedag.

De gekozen onderdelen van het aanbod zullen behandeld worden op de introductiedag. Zie het als een ”kijkje in de keuken” van Work Energy! uw personeel heeft na deze interactieve dag een duidelijk beeld bij wat ons aanbod inhoudt en waarom dit voor hen relevant en belangrijk is.

Introductiedag

Voeding

Eten en drinken kan op verschillende manieren worden aangeboden op de werkvloer. Uit de organisatieanalyse blijkt hoeveel invloed de werkvloer en cultuur van uw bedrijf op de medewerkers heeft. De voedingsfacilitering wordt onder de loep genomen en  er wordt voor gezorgd dat het gemakkelijk is om de bewuste keuze te maken op de werkvloer.

Zo stellen wij goodiebags op voor iedere medewerker. Hierin zitten praktische tools en informatie die de medewerkers ondersteund gezondere keuzes te maken. Deze tools zijn afgestemd op de resultaten uit de organisatieanalyse. Daarnaast worden op de werkvloer nudges toegepast om gezond eten in de bedrijfscultuur te normaliseren, zonder hierbij vrijheden in te perken. Deze subtiele veranderingen in het dagelijkse voedingspatroon van de medewerkers kan sterk bijdragen aan een gezondere leefstijl. 

Voeding

Beweging

Er is een divers aanbod van sporten die buiten of tijdens werktijden gevolgd kunnen worden. De beleving van sport is uiteraard van groot belang. Er is keuze uit:

Boksfit

Bootcamp

Circuittraining

Naast sporten is het ook van belang om kritisch na te gaan of er langdurig ononderbroken stilgezeten wordt. ‘Sedentair gedrag’ zoals dit wordt genoemd, is één van de grootste moderne bedreigingen van gezondheid. Hiervoor is het sedentair gedrag kantoorpakket. Met dit pakket wordt bewustwording van sedentair gedrag geactiveerd en bewegen op de werkvloer toegankelijk gemaakt.

Beweging

Werkgeverschap

Onderwerpen zoals werksfeer, bedrijfscultuur, functie compatibiliteit en leiderschapsstijlen vallen allemaal onder de noemer werkgeverschap. Medewerkers die zich op hun plek voelen binnen een bedrijf en functie en bovendien een goede bedrijfscultuur ervaren, melden zich minder snel ziek.

De Teambuilding+ dag is een dag die in het teken staat van betrokkenheid in de organisatie. Medewerkers zullen op informele manier leren samenwerken bij een teambuildingactiviteit. Met behulp van tools wordt het gesprek over duurzame inzetbaarheid en vitaliteit geïnitieerd. Leidinggevenden krijgen bovendien tools om het maximale uit een functioneringsgesprek te halen.

Werkgeverschap

Psychosociale Arbeidsbelasting

Psychosociale arbeidsbelasting (PSA) is een verzamelnaam voor werkdruk, werkstress en ongewenste omgangsvormen.

Elke organisatie ervaart dit wel in enige mate, en dit hoeft geen probleem te zijn. Pas op het moment dat het werkplezier en het functioneren hieronder komt te lijden, zal het een probleem worden.

PSA is niet voor niets veruit de grootste oorzaak van werkverzuim. Naar ons idee is er structureel té weinig aandacht voor het omgaan met en verminderen van PSA. Medewerkers hebben vaak een te oppervlakkig idee van wat stress nou precies inhoudt. Vaak zijn ze volledig onbewust van de manier waarop ermee omgegaan wordt en is het nog steeds een moeilijk onderwerp om over te praten.

De interactieve workshop stressmanagement zet de deelnemers aan het denken, brengt ze in gesprek met elkaar en geeft handvatten om PSA terug te dringen naar een gezond niveau. De workshop is ingedeeld in twee contactmomenten. Het eerste deel van de workshop gaat in op de basis, ‘Wat is stress?’ en een introductie in copingstijlen. Deelnemers krijgen het werkboek stressmanagement mee, waarmee ze in de praktijk aan de slag kunnen. Na ongeveer een maand vindt het tweede contactmoment plaats. Hierin wordt terug gekeken naar de toepassingen van het werkboek en zal er diep ingegaan worden over de bespreekbaarheid van werkstress.

Psychosociale Arbeidsbelasting

Interesse in een gratis proeftraining of meer informatie?

Scroll naar top