Aanbod

De interventie bevat een selectie van de onderstaande diensten. 

Introductiedag

Voordat we met Stap 3 ‘Aan de slag!’ beginnen, bieden we een mogelijkheid om meer animo te creëren voor de interventie. Dit doen we door middel van de introductiedag.

De gekozen onderdelen van het aanbod zullen behandeld worden op de introductiedag. Zie het als een “kijkje in de keuken” van Work Energy! Uw personeel heeft na deze interactieve dag een duidelijk beeld bij wat ons aanbod inhoudt en waarom dit voor hen relevant en belangrijk is.

Voeding

Als er bij uw bedrijf een kantine is, kunnen we een kantinescan uitvoeren. De scan geeft inzicht in de mate waarin voedingsmiddelen in de kantine bijdragen aan een gezond eetpatroon. Bovendien biedt dit (waar mogelijk) toegankelijke verbeterpunten om gezond eetgedrag te stimuleren op de werkvloer. Als er gebruik gemaakt wordt van een bestellijst, kunnen we deze herzien en gezondere keuzes toegankelijk maken.

Alle medewerkers krijgen een goodiebag. Hierin zitten praktische tools en informatie die de medewerkers ondersteund gezondere keuzes te maken. Daarnaast worden op de werkvloer nudges toegepast om gezond eten in de bedrijfscultuur te normaliseren, zonder hierbij vrijheden in te perken. Deze subtiele veranderingen in het dagelijkse voedingspatroon van werknemers kan sterk bijdragen aan een gezondere leefstijl.

Beweging

 We bieden een divers aanbod van sporten aan die buiten of tijdens werktijden gevolgd kunnen worden. De beleving van sport is uiteraard eveneens van groot belang. Wij bieden de volgende trainingen:

  • Boksfit
  • Bootcamp
  • Circuittraining

Naast sporten is het ook van belang om kritisch na te gaan of er niet te langdurig ononderbroken stilgezeten wordt. ‘Sedentair gedrag’, zoals dit wordt genoemd, is één van de grootste moderne bedreigingen van de gezondheid. Om sedentair gedrag tegen te gaan (en daarmee productiviteit, betrokkenheid en werkplezier sterk te doen stijgen!) bieden we het sedentair gedrag pakket aan. Met dit pakket wordt bewustwording van sedentair gedrag geactiveerd en bewegen op de werkvloer toegankelijk gemaakt.

Werkgeverschap

Onderwerpen zoals werksfeer, bedrijfscultuur, functie compatibiliteit en leiderschapsstijlen vallen allemaal onder de noemer werkgeverschap. Medewerkers die zich op hun plek voelen binnen een bedrijf en functie en bovendien een goede bedrijfscultuur ervaren, melden zich minder snel ziek.

Om de bedrijfscultuur en teambuilding te verbeteren bieden de Teambuilding+. Teambuilding+ is een dag die in het teken staat van betrokkenheid in de organisatie. Met behulp van tools wordt het gesprek over duurzame inzetbaarheid en vitaliteit geïnitieerd. Leidinggevenden krijgen tools mee om het maximale uit een functioneringsgesprek te halen.

Daarna zullen er leuke en uitdagende teambuildingsactiviteiten gedaan worden. Hierdoor leren de medewerkers elkaar op een andere manier kennen en op informele wijze samen te werken. Na de teambuildingsactiviteiten is er de mogelijkheid voor een bedrijfsborrel.

Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA)

Psychosociale arbeidsbelasting (PSA) is een verzamelnaam voor werkdruk, werkstress en ongewenste omgangsvormen.

Elke organisatie ervaart dit wel in enige mate, en dit hoeft geen probleem te zijn. Pas op het moment dat het werkplezier en het functioneren hieronder komt te lijden, zal het een probleem worden.

PSA is niet voor niets veruit de grootste oorzaak van werkverzuim. Naar ons idee is er structureel té weinig aandacht voor het omgaan met en verminderen van PSA. Medewerkers hebben vaak een te oppervlakkig idee van wat stress nou precies inhoudt. Vaak zijn ze volledig onbewust van de manier waarop ermee omgegaan wordt en is het nog steeds een moeilijk onderwerp om over te praten.

Onze interactieve workshop stressmanagement zet de deelnemers aan het denken, brengt ze in gesprek met elkaar en geeft handvatten om PSA terug te dringen naar een gezond niveau. De workshop is ingedeeld in twee contactmomenten. Het eerste deel van de workshop gaat in op de basis, ‘Wat is stress?’ en een introductie in copingstijlen. Deelnemers krijgen het werkboek stressmanagement mee, waarmee ze in de praktijk aan de slag kunnen. Na ongeveer een maand vindt het tweede contactmoment plaats. Hierin blikken we terug op de toepassingen van het werkboek en gaan we verder de diepgang in en het gesprek aan over werkstress.


Neem contact op

Scroll naar top